15 October 2020

"Vi vill aldrig gå tillbaka till hur vi jobbade förut" Wetterhälsan om det digifysiska arbetssättet

 Wetterhälsan är Jönköpings största privata vårdgivare med 20 000 listade patienter över tre vårdcentraler i staden. Distriktssköterskan Sofia Rahm är en av dem som varit med och implementerat Doctrins digitala plattform i Wetterhälsans dagliga arbete och införandet av deras nya digifysiska arbetssätt. I denna intervju berättar hon om fördelarna med det digitala verktyget, vad som varit utmanande med implementeringen och hur det digifysiska arbetssättet påverkat deras arbetsplats och mötet med deras patienter. Wetterhälsan har hanterat över 33 000 digitala ärenden sedan starten, med ett genomsnitt på 100 fall per dag.

“Bakgrunden till att vi ville göra det här arbetet är i grunden att vi vill leverera riktigt bra vård till våra invånare”, säger sofia och fortsätter:

“Idag är det ju inte konstigt alls att man loggar in med BankID när helst man ska göra sina bankärenden. Det är ju det målet vi också har – att man ska kunna söka hjälp hos sin vårdcentral och utföra de ärenden man har direkt, och att vi har lösningen där digitalt.” 

“Våra patienter  är nöjda, 90% av patienterna rekommenderar den här tjänsten till andra patienter och ungefär samma siffra, runt 90% anser sig ha fått tillräcklig information från den digitala plattformen.” 

Mer av Sofias erfarenheter av plattformen, ser du i klippet nedan.

 

 

 

HubSpot Video

 

FLER INLÄGG